Prima pagină > Stiri si balarii > Iar se scumpesc preturile

Iar se scumpesc preturile

Intervalul 15 iulie-20 august este considerat vârf de sezon, ceea ce presupune ca si preturile la cazare, dar si la restaurante vor creste spre maximele prognozate pentru acest an. Peste câteva zile, la receptiile hotelurilor se vor afisa noile tarife, mai mari cu aproximativ 15 -20% decât ceea ce se practica acum. La un hotel de patru stele, de pilda, in statiunea Mamaia, camera dubla care se poate rezerva acum cu 300 de lei/noapte, de saptamâna viitoare va costa cu 90 de lei mai mult. In medie, la majoritatea hotelurilor de trei si patru stele, cresterea va fi de 10 lei/noapte pentru fiecare camera.

Daca in cursul saptamânii trecute numarul oficial de turisti prezenti in statiunile de pe litoral era de 45.000 -50.000, la sfârsit de saptamâna se constata cresteri spectaculoase. Din datele furnizate de Inspectoratul Judetean de Politie, ieri, pe litoral se aflau 71.010 de turisti, din care 66.000 români. Statiunea care a batut recordul la numarul de turisti era, ieri, Neptun, cu 17.500, urmata de Mamaia, cu 12.400. Cei mai putini turisti sunt la Techirghiol – 2.200. La aceste cifre trebuie insa sa mai adaugam turistii care locuiesc la rude sau la particulari care nu declara ca-si inchiriaza apartamentele pe timpul sezonului. In ceea ce priveste numarul de turisti straini, tot statiunea Neptun este pe primul loc, cu 1.826.

Preturile la terase si restaurante nu se va modifica semnificativ, dar se constata o usoara majorare la bere, cu 1 leu, si la sucuri cu 50 bani -1 leu. Mâncarea isi pastreaza preturile la cele mai multe terase si restaurante. O ciorba se poate mânca cu 7, maxim 10 lei, friptura cu garnitura si salata 200- 250 lei, iar o pizza, intre 10 si 16 lei. Cârciumarii isi scot insa „pârleala” cu cocteilurile si vinurile, la care practica adaosuri de pâna la 500%. Nu toti turistii care vin pe litoral sunt insa multumiti de servicile pe care le primesc. Mai multe grupuri de turisti care au cumparat bilete prin agentii pentru Hotelul Parc din Mamaia s-au trezit ca nu exista camere disponibile pentru ei. De la receptia hotelului au aflat ca in ciuda rezervarilor, in hotel nu mai exista nici un loc liber, asa ca turistii s-au adresat Oficiului pentru Protectia Consumatorilor, care a constatat ca hotelierul a incalcat legislatia si a dispus amendarea acestuia.

Reclame
  1. concedii
    iunie 28, 2009 la 9:13 am

    buna ziua,numele meu este stefan si am o propunere de link exchange pentru dumneavoastra,care este in beneficiul amanduror parti,ne vom ajuta reciproc sa crestem in GOOGLE.Astept raspunsul dumneavoastra pe mail neacsu99@yahoo.com

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: